Voegwerken en gevelrenovatie

Gevelrenovatie en gevelreiniging

Met een gevelreiniging aangepast aan het type van uw gevel , kan uw woning er in slechts na enkele dagen tijd als nieuw uitzien zonder het karakter van de woning verandert. Of het nu gaat om een gezellige oude hoeve , een charmante rijwoning ,een statig herenhuis , een modernistische villa , een handelspand … wij kunnen er voor zorgen dat u woning de parel van de buurt wordt , dankzij een deskundige en grondige opfrisbeurt.

Er zijn verschillende manieren om gevels te reinigen. Elke steen vereist immers een specifieke behandeling . Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander welke reiniging de beste voor u gevel is . We beschikken over een groot aantal gevelreiniging installaties met telkens verschillende toepassingsmogelijkheden bv. hogedrukreiniger , reinigen met natte verzadigde stoom onder lage druk , zandstraaltechniek , de minder intensieve softblaastechniek en/of chemisch reinigen . Als de voegen van de woning in slechte staat zijn , worden deze eerst uitgeslepen en wordt de gevel na het reinigen gevoegd .

Voegwerken

Naast het esthetische aspect , is voegen zeer belangrijk voor de woning. Wij zijn thuis in het gebruik van verschillende voegtechnieken.

Het voegwerk neemt immers 15 tot 25 procent van de totale oppervlakte in. Het kiezen van het voegwerk zal dus in grote mate het uiterlijk van de buitenmuur bepalen . Het voegwerk zal tevens het metselwerk beschermen . Voegmortels zijn beschikbaar in een ruime waaier aan kleuren .

Hydrofoberen (gevel impregneren)

Na het aanbrengen van nieuw voegwerk of het laten reinigen, renoveren van u gevel wilt u natuurlijk zo lang mogelijk van het resultaat genieten. Laat daarom u gevel door ons impregneren om de volgende redenen:
– Algemene bescherming tegen invloeden van buitenaf
– Betere isolatiewaarde dus minder warmte- en energieverlies
– Bescherming tegen vorstschade
– Minder aangroei mos en algen
– Gevel blijft esthetisch langer mooi

Wij gebruiken de meest kwalitatieve impregneer producten . Deze wordt zorgvuldig aangebracht met rol en kwast. Hierdoor wordt er meer product in de gevel opgenomen en kan u langer genieten van de resultaten.

Kleine metselwerken

Wij metsen voor u : uw garage , tuinbergingen , brievenbussen , tuinmuren …

Schilderen exterieur en interieur

Wij geven uw woning een frisse nieuwe look. In principe kan je zowat elke gevel schilderen. Er zijn natuurlijk enkele aandachtspunten om rekening mee te houden. Remmers Gunther en Liselotte weten welke voorbereidende werken er nodig zijn. De ondergrond heeft vanzelfsprekend een grote invloed op het uiteindelijke verfsysteem. Wij gebruiken ademende, damp-open verven met een waterafstotend en vuilafwijzend karakter. Bovendien is de kleurkeuze quasi onbeperkt.

Tevens voor uw interieur worden projecten gepersonaliseerd en met duidelijke visie tot leven gebracht, wij verkennen permanent alle aspecten van het decoratief schilderen, om unieke en kenmerkende afwerkingen te kunnen waarborgen. Veel aandacht wordt besteed aan milieuvriendelijk werken, bv. minder solventen. Ook orde en netheid is van groot belang.

 

Kaleien

Het kaleien van gevels wordt al heel lang gedaan. Vooral bij renovaties, maar ook bij nieuwbouwwoningen en zelfs in je interieur kan het voor een verbazend authentiek effect zorgen. Zonder de oorspronkelijke structuur van de gevel te verliezen.
Kaleiverven fungeren als beschermingslaag voor je gevel tegen gure weersomstandigheden. Het geeft een authentieke nuance met een gekorrelde afwerking.